Home ~ Νέα ~

Βιολογικό πετιμέζι Ματζιώρου, ορεινής Κορινθίας

Βιολογικό πετιμέζι Ματζιώρου, ορεινής Κορινθίας

1 Apr 2020

κατηγορία Νέα

250ml &
500ml

Παραδοσιακό συμπύκνωμα μούστου από 100% φρέσκο σταφύλι υψηλής διατροφικής αξίας. Άριστη πηγή ενέργειας, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.

Το πετιμέζι είναι ένα παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο. Η γεύση του δεν είναι μόνο γλυκιά, αλλά πολύ πιο σύνθετη, με ελαφρά πικρό υπόβαθρο. Πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές και ζάχαρη.

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ:

•Αυτούσιο όπως είναι σε μικρά “πρωινά σφηνάκια” για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση: άριστη πηγή σιδήρου (αναιμίες) καταπραϋντικές ιδιότητες λαιμού (πονόλαιμος, βήχας), αντικαταθλιπτικό


• Στην μαγειρική, ως φυσικό γλυκαντικό, για μαριναρίσματα ιδιαίτερα με ξύδι σε γλυκόξυνες σάλτσες και γιά βαλσάμικες σαλάτες


• Στην ζαχαροπλαστική, με αλεύρι για την παρασκευή μουσταλευριάς και μουστοκούλουρων ως γλυκαντική ουσία σε ροφήματα, γιαούρτι, κέικ, κουλούρια, μπισκότα και ιδιαίτερα ως σιρόπι σε σπιτικές τηγανίτες, δίπλες και λουκουμάδες.

Διατίθεται σε γυάλινες συσκευασίες 250 ml και 500 ml.

Θρεπτική αξία (% ανά 100 γρ.):
Βrix 85,2 oBx / Yγρασία: 26,8,
Πρωτεΐνες: 0,6 / Λιπαρά: 0,0 / Κυτταρίνες: 0,0 / Υδατάνθρακες: 65,9 / Eνεργειακή Αξία: 266Kcal /
Eνεργειακή Αξία: 1117Kj
Σίδηρος (≈): 1,2mg / Ασβέστιο (≈):74mg Φωσφόρος (≈): 40 mg.

http://petimezimantziorou.vocha.gr/

Αφήστε το σχόλιό σας

Copyright © 2011 Το Εκλεκτόν. All rights reserved.