Home ~ Νέα ~

Προϊόντα Ερίφι (από γίδινο γάλα) στο Εκλεκτόν!

Προϊόντα Ερίφι (από γίδινο γάλα) στο Εκλεκτόν!

25 Jul 2011

κατηγορία Νέα

Στο “Εκλεκτόν” μπορείτε να βρείτε 3 γευστικά, και άκρως υγιεινά προϊόντα γίδινου γάλατος! Τα προμηθευόμαστε από την εταιρεία “ΙΝΑΧΟΣ” (διαβάστε παρακάτω περισσότερα σχετικά με την εταιρεία)

Αναλυτικά:

Γίδινο γιούρτι 300γρ

Παραδοσιακό γιαούρτι Ρούμελης από φρέσκο γίδινο γάλα. Είναι εύπεπτο, ευχάριστο στη γεύση με 4% λιπαρά.

 

 

 

Ξυνόγαλο από γίδινο γάλα 500ml (0,5%-1,5% λιπαρά)

Διευκολύνει τον μεταβολισμό, είναι εύπεπτο, αντιαλλεργικό, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη Α.

Γίδινο γάλα 1 λίτρου (1.5% λιπαρά)

Γίδινο γάλα ελαφρύ για αυτούς που θέλουν να γευτούν τη γεμάτη γεύση του γίδινου γάλακτος με λίγα λιπαρά.

 

Το γίδινο γάλα συλλέγεται από ερίφια ελευθέρας βοσκής. Η εταιρεία “ΊΝΑΧΟΣ ΑΒΕΕ” έχει την έδρα της στο

23ο χλμ. Λαμίας-Καρπενησίου
Γραμμένη Μακρακώμης
Λαμία

ΙΝΑΧΟΣ ΑΒΕΕ:
Μια γαλακτοβιομηχανία με διακρίσεις, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην Γραμμενη Φθιώτιδας. Σε μια από τις πιο προνομιούχες, σε φυσικό πλούτο, περιοχές της χώρας κατορθώνει να συλλεγει εξαιρετικής ποιότητας γάλα, να συνεργάζεται με ντόπιους παραγωγους και να προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Σήμα κατατεθέν η φέτα Π.Ο.Π που φτιάχνεται ακόμα σε ξύλινα βαρέλια και οι δύο δημοφιλείς σειρές προϊόντων, η σειρά ΡΟΥΜΕΛΗ από αιγοπρόβειο γάλα και η σείρα ΕΡΙΦΙ αποκλειστικά από γίδινο γάλα.

http://www.inahos.gr

Τα πλεονεκτήματα του γίδινου γάλακτος:

Το γίδινο γάλα έχει λιγότερη λακτόζη, άρα και λιγότερες ενοχλήσεις στο στομάχι. Όσοι προτιμούν το γίδινο γάλα θα σας πουν ότι το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το αγελαδινό. Αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητά του σε λακτόζη είναι μικρότερη από εκείνη του αγελαδινού. Έτσι, σε περιπτώσεις ελαφριάς δυσανεξίας στο αγελαδινό, συστήνεται η χρήση γίδινου γάλακτος. (Αν όμως υπάρχει έντονη δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να στραφείτε σε γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι εντελώς απαλλαγμένα από αυτήν.) Το γίδινο γάλα, συγκριτικά με το αγελαδινό, περιέχει ακόμα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό ινοσιτόλης, μιας ουσίας που εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, γεγονός που το κάνει πιο εύπεπτο. Πολλοί υποστηρίζουν ακόμα ότι δεν επιβαρύνει ήδη υπάρχουσες αλλεργίες ή όσους πάσχουν από άσθμα, σε αντίθεση με άλλα είδη γάλακτος. Κλινικές έρευνες σε αυτό τον τομέα -όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνιας- έδειξαν ότι η γαλακτοαλβουμίνη, μια πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στο αγελαδινό γάλα και ενοχοποιείται για αλλεργίες, στο κατσικίσιο εμφανίζεται με διαφορετική δομή, που δεν προκαλεί παρενέργειες.

Προστασία από την οστεοπόρωση και τη σιδηροπενία. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας έδειξε ότι μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα μεταλλικά στοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και στη συνέχεια επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Αυτό το πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι που το κάνει αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και της οστεοπόρωσης συγκριτικά με το αγελαδινό.

Μικρότερη επιβάρυνση από αντιβιοτικά και ορμόνες. Ένας επιπλέον λόγος για να γνωρίσετε το γίδινο γάλα είναι ότι οι κατσίκες ως πιο ανθεκτικοί και καλύτερα εγκλιματισμένοι στα ελληνικά δεδομένα οργανισμοί σε σχέση με τα βοοειδή, αν είναι ελευθέρας βοσκής, συνήθως δεν επιβαρύνονται με αντιβιοτικά που παρέχονται μέσω της τροφής για προληπτικούς λόγους ή με αυξητικές ορμόνες. Όσο οι έρευνες προχωρούν, θα αυξάνονται και οι γνώσεις μας γύρω από το γίδινο γάλα και τις ιδιότητές του. Γεγονός πάντως είναι ότι το γίδινο γάλα δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας με επιπλέον θερμίδες, καθώς περιέχει περίπου όσες και το αγελαδινό. Από εκεί και πέρα, είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης!

πηγή

One Response to “Προϊόντα Ερίφι (από γίδινο γάλα) στο Εκλεκτόν!”

  1. βαρβαρα says:

    θα ηθελα να ρωτησω που μπορω να βρω προιοντα σας στην ναυπακτο,δινετε σε καποιο σουπερ μαρκετ?ευχαριστω…

Αφήστε το σχόλιό σας

Copyright © 2011 Το Εκλεκτόν. All rights reserved.